Voor investeerders

Fête du Café is de eerste marktplaats voor koffie in Europa. Het is een podium voor branders, groothandels en grote merken om hun zorgvuldig geselecteerde bonen, prachtige melanges en unieke verpakkingen te presenteren. Hier proeft en koopt een toegewijd publiek van koffieliefhebbers nieuwe smaken, profiteert het van speciale aanbiedingen en de beste prijzen.

Vorig jaar (2022) waren de Nederlanders goed voor 48.000.000.000 kopjes koffie, een markt van 5,1 miljard. Dat zijn een heleboel kopjes koffie. En de koffieconsumptie groeit jaar na jaar, niet gehinderd door de Corona-crisis of economische terugval. Koffie is duidelijk een van de essentiële behoeften voor elk huishouden.

Koffie is zeer geliefd, aangejaagd door een gestaag groeiende koffiecultuur in heel Europa. Koffie is een taal die iedereen spreekt, van Amsterdam tot Parijs, van Londen tot New York. Koffie is een noodzaak die grenzen overschrijdt en mensen dichter bij elkaar brengt.

Koffie is gemakkelijk te verzenden, genereert nauwelijks klachten of retouren. Als er één product is dat perfect is om online te verkopen, dan is het wel koffie.

Daarom vechten koffiewebshops om die ideale plek in Google, waardoor de kosten per klik tot ongekende hoogten zijn gestegen. Ze moeten wel, want Google is het enige kanaal voor koffieverkopers om consumenten te bereiken. Tot nu toe.. Fête du Café is een verticale marktplaats met een toegewijd publiek voor branders, webshops en groothandels. Door op Fête du Café te verkopen slaan ze de tussenpersoon (Google) over en besparen ze fors op advertentiekosten.

Verticale marktplaatsen presteren dan ook beter dan webshops. Een marktplaats met een rijkdom aan relevante productinformatie, geordend en goed gestructureerd, wordt door Google veel beter geïndexeerd dan single-webshops. Nog belangrijker is dat verticale marktplaatsen het gemak bieden waar mensen naar op zoek zijn. Een uniek assortiment, op één plek, duidelijk ingedeeld, waar klanten kunnen vergelijken en kopen, met één account. Een verticale markplaats is een cadeautje voor bezoekers.

VISIE
Het is onze visie om een collectief van koffieliefhebbers te creëren, van over heel de wereld. Die hun dorst en passie voor koffie delen. Eén plek waar consumenten nieuwe liefdes ontdekken, waar verkopers nieuwe merken en kleuren introduceren. Een festival waar cafeïneverslaafden nieuwe, woeste smaken vinden, de beste koopjes aantreffen en het perfecte aanbod. Fête du Café wil het middelpunt van de koffiecultuur in Europa worden.

TECHNOLOGIE
De eerste stap van dit avontuur is het technisch creëren van het Fête du Café platform. En.. je kijkt er nu naar. We hebben;

  1. Een prachtige frontend, waar klanten koffieproducten kunnen bekijken en kopen.
  2. Een portal waar verkopers hun producten kunnen uploaden en bestellingen kunnen beheren.
  3. Een backoffice waar Fête du Café controle heeft over verkopers en klanten.

Momenteel ronden we de eerste fase af (september 2023) en bereiden we ons voor op de tweede fase van ontwikkeling. Fête du Café zal zich blijven ontwikkelen gedurende 2023 - 2024, met nieuwe functionaliteiten, verbeterde processen en voortdurende aandacht voor de perfecte gebruikerservaring.

VERKOPERS
Vanaf medio september 2023 nodigen we branders, groothandels en grote merken uit om zich als verkoper te registreren en hun producten te uploaden. We hebben in Nederland 400 potentiële verkopers in kaart gebracht en we streven ernaar om voor het einde van 2023 zo’n 50 verkopers aan boord te hebben.

Natuurlijk ondersteunen we iedere verkoper bij onboarden. Mocht de Handleiding of de Veelgestelde Vragen niet de antwoorden bieden die verkopers zoeken, dan zullen we ze bij elke stap van het proces ondersteunen, van registratie tot het instellen van hun profiel, van het uploaden producten tot het instellen van verzendkosten. Voor die Verkopers die zich als eerste inschrijven, hebben we een kleine bonus.

We rekenen geen installatie- of abonnementskosten. Het is een win-win propositie voor verkopers. Dus we verwachten dat verkopers ons enthousiasme delen en zich graag inschrijven. Naarmate het momentum groeit, zullen steeds meer verkopers het potentieel zien en profiteren van Fête du Café. Tegen het einde van 2024 zal de community ongeveer 400 verkopers uit heel Europa tellen.

We geven het podium aan verkopers, door hun prachtige merken en smaken naar voren te schuiven. Fête du Café maakt klanten en verkopers het middelpunt van de aandacht. Onze marketingstrategie gaat dus niet over ons, maar over koffie, koffieproducten en cafeïneverslaafden.

CONSUMENTEN
Het is geen geheim dat de hele wereld is gegrepen door het koffievirus. Er is een koffiecultuur dat vergelijkbaar is met autoliefhebbers en wijnkenners, die klaar staan om te proberen en te kopen. Fête du Café is de perfecte magneet voor die koffiegekke mensen, met een nog nooit eerder vertoond assortiment van koffiemelanges, exotische smaken en prachtige merken. En dan hebben we het nog niet eens over die speciale aanbiedingen en kortingsprijzen die koopjesjagers aantrekken.

MARKETING

Pers
We gaan flink lawaai maken en natuurlijk zoeken we – over de hele wereld – de pers op. Als eerste marktplaats voor koffie verwachten we de aandacht te krijgen die we verdienen. En zo niet, dan schoppen we een ouderwetse relletje (dat kunnen we) om ze de koffiewereld op te schudden.

Sociale Media
Onze marketingstrategie bestaat uit prikkelende campagnes op sociale media op Instagram & Facebook. We hebben campagnes klaarstaan die bestaan uit uitdagende afbeeldingen en video's, met peilingen & enquêtes, om zo de nodige betrokkenheid te creëren bij ons koffiepubliek.

Google
Naast lawaai maken, contact opnemen met de pers en een uitdagende campagne op sociale media, zullen we ons richten op een hoge positie in de Google-ranglijsten. Dit omvat natuurlijk SEO (via blogs, linkbuilding) en een volledige Google AdWords-campagne.

Nieuwsbrieven
Fête du Café gaat consumenten via E-marketing campagnes benaderen. We gaan klanten op de hoogte houden met relevante informatie over nieuwe verkopers, nieuwe merken, nieuwe aanbiedingen en nieuwe proefboxen. Waar 'relevant' een van de kernwoorden is. Als koffieliefhebber kijk je uit naar de nieuwsbrieven van Fête du Café.

Terugkerende klanten
We geloven dat de unieke propositie van Fête du Café uiteindelijk zal worden erkend door liefhebbers en dat het een specifieke publiek zal aantrekken van proevers en kopers, vanuit heel Europa. We mikken op organisch verkeer, een plek in de bookmarks en een top-of-mind-positie. Deze terugkerende klanten zullen de groei en het succes van Fête du Café stimuleren.

CONTACT
Neem contact op met Jeroen van der Geest en bespreek de mogelijkheden om betrokken te raken als vriend van Fête du Café, partner of investeerder.

Email: jeroenvandergeest@feteducafe.com
Telefoon: +31 (0) 6 22 934 390