Veel gestelde vragen

Voor consumenten

Hoe kan ik me registreren als klant?

Klik op registratie en vul je naam, e-mailadres en kies een wachtwoord in. je ontvangt binnen enkele minuten een bevestigingsbericht.

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten

Klik op wachtwoord vergeten en vul jouw e-mailadres in. Je ontvangt een e-mailbericht met een link om jouw wachtwoord te wijzigen. (Controleer je spam als het bericht niet onmiddellijk verschijnt)

Waar is mijn levering?

Meld je aan bij je account, klik op 'bestellingen' en selecteer de bestelling waarvan je de leveringsstatus wilt weten.

Ik heb een klacht over het product / de verkoper

Als je niet tevreden bent met een product of een dienst, kun je rechtstreeks contact opnemen met de verkoper. Meld je aan bij jouw account, klik op 'bestellingen' en selecteer de relevante bestelling. Klik hier op 'Start communicatie' om rechtstreeks een bericht naar de verkoper te sturen. De Verkopers zal binnen 48 uur op het bericht te reageren. Verkopers hebben een venster van 5 dagen om een oplossing voor te stellen.

Hoe kan ik mijn product retourneren?

Je kunt jouw producten binnen 14 dagen retourneren aan de verkoper. Verpak je producten in een stevige doos en stuur ze naar de verkoper. Je vindt het retouradres van de verkoper op de pakbon. Stuur jouw retourbestelling niet naar Fête du Café, maar rechtstreeks naar de verkoper.

Voor verkopers

Hoe kan ik me registreren als verkoper?

Klik op Registreren als verkoper om als verkoper te registreren. Je ontvangt een bevestigingsbericht met daarin het adres en de gebruikersnaam/wachtwoord voor het verkopersportaal.

Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten

Klik op wachtwoord vergeten en vul uw e-mailadres in. Je ontvangt een e-mailbericht met een link om jouw wachtwoord te wijzigen.

Welke producten kan ik verkopen op Fête du Café?

Je kunt producten verkopen die rechtstreeks verband houden met koffie. Bijvoorbeeld: koffiebonen, koffiecapsules, koffiepads, koffiemachines, koffiemolens, enz.

Hoeveel producten kan ik verkopen?

Met een standaard Verkopersplan kunt u maximaal 10.000 producten op Fête du Café verkopen.

Wanneer betaalt Fête du Café mij?

Bestellingen met een track-en-trace-code + een vervoerder en die zijn gemarkeerd als 'Voltooid', komen in aanmerking voor betaling. Fête du Café verwerkt betalingen aan verkopers iedere 14 dagen. Lees alstublieft de Verkopershandleiding voor stap-voor-stap instructies.

Wat rekent Fête du Café aan Verkopers?

Fête du Café brengt commissie in rekening voor elke bestelling. De commissie is een vast bedrag per bestelling en een percentage over de totale bestelwaarde, inclusief btw. Je kunt de commissie vinden op de website van Fête du Café en via het Verkopersportaal.

Hoe kan ik verzendkosten instellen?

Verkopers kunnen verzendkosten configureren via het Verkopersportaal. Lees alstublieft de Verkopershandleiding voor stap-voor-stap instructies.

Hoe kan ik handmatig producten toevoegen?

Verkopers kunnen handmatig producten toevoegen via het Verkopersportaal. Lees alstublieft de Verkopershandleiding voor stap-voor-stap instructies.

Hoe kan ik producten importeren via CSV (Excel)?

Verkopers kunnen producten importeren met behulp van CSV via het Verkopersportaal. Lees alstublieft de Verkopershandleiding voor stap-voor-stap instructies.

Hoe sluit ik mijn webshop/API aan op de Marketplace?

Wij bieden een standaard API aan voor Shopify-webshops. Neem contact op met Fête du Café support@feteducafe.com om de mogelijkheden te bespreken om uw webshop aan Fête du Café te koppelen.

Welke specificaties moeten mijn producten hebben?

Producten met goede omschrijvingen en afbeeldingen verkopen het best. Daarom willen we onze klanten een optimale gebruikers-ervaring bieden.

  • Een beschrijvende producttitel.
  • Een korte beschrijving van minimaal 256 tekens.
  • Ten minste één afbeelding per product. (Producten met meerdere afbeeldingen verkopen beter)
  • Elk product moet minimaal één unieke afbeelding hebben.
  • Specificaties (zoals: EAN, kleur, merk, sterkte, enz.) zijn verplicht.
  • Actuele informatie over verpakking en inhoudsdetails.
Lees hier de exacte documentatie over Producten & Categorieën

Welke landen ondersteunt Fête du Café?

Wij ondersteunen alle landen die deel uitmaken van de Europese Unie.

Welke talen ondersteunt Fête du Café?

Fête du Café ondersteunt momenteel Nederlands (NL) en Engels (EN). Vanaf 2024 zullen we ook Duits, Frans, Spaans en Italiaans ondersteunen.